Coaching & consultancy

Vanaf 2001 heb ik een eigen coaching en consultancy praktijk‘Z-in-gesprek’. De theorie van het Dialogisch Zelf en de Zelf Kennis Methode vormen een belangrijke theoretische inspiratie voor mijn coaching en consultant activiteiten, evenals praktische werkvormen op het gebied van psychodrama.

Ondersteuning bij ontwikkeling en concretisering van missie en visie van een school

“De visie van onze school zei me eigenlijk niets. Tijdens de gesprekken werd me duidelijk dat die visie zegt wat ik elke dag ‘gewoon’ doe!”

Begeleiding bij vragen bij loopbaanontwikkeling

“Door het woord ‘levenswending’ te gebruiken in plaats van ‘midlife crisis’ zijn deuren geopend voor nieuwe mogelijkheden in mijn werk.”

Faciliteren van ontwikkeling van inzicht in persoonlijke ontwikkeling

“Ik dacht altijd dat mijn moeder mij niet los kon laten, maar het blijkt dat ik mijn moeder niet los kan laten. Daar kan ik nu mee aan het werk.”

Assisteren bij het opzetten van gespreksgroepen over existentiële vragen

“Het was nogal een brei in mijn hoofd. De manier waarop groepsleden een rol kregen en namen als mede-onderzoekers van mijn ‘brei’ heeft mij laten inzien wat voor mij echt belangrijk is.”

Opzetten van leesgroep ‘Bijbel en Koran’

“Eerst verwarrend en daarna toch ook heel bijzonder om de teksten over Abraham en Ibrahim naast elkaar te leggen. Beide verhalen worden daardoor mooier!”